Der er syet i de lækreste tekstiler …

Vi har brugt timerne flittigt idag. Senada havde tid til overs, så vi nåede hele 3 jakker, syet i de skønneste kvaliteter fra shoppen. Jeg har købt de lækre Tessuti mønstre hjem fra Australien. I sidste uge syede vi de dejligste kjoler og idag blev deres TOKYO jacket testet igennem. Mønstret er lige så veludført og gennemarbejdet som alt andet fra deres hånd – så man kan kun blive glad når man er færdig med at sy efter deres mønstre. Glad med glad på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er især glad for konstruktionen af kraven, og de fine detaljer i den gennem forarbejdede finish. Den er lagt så fint op efter de udførlige instruktioner, og forkanten / kraven er pænt afsluttet inden i. Formen er rummelig – uden at gøre én helt uformelig. Og ærmerne er ikke kæmpe store!

Ja – det tager lidt længere tid at komme i mål med sit projekt, når der skal stryges vlieseline i og pyntes med skråbånd, men det er det hele værd, du bliver dobbelt stolt.

Og husk nu vlieseline. Bruger du de fine bløde kvaliteter vi har, vil jeg vove at påstå du ikke kan bruge dit strygejern for meget. Vi har vlieseline bånd i mange forskellige bredder i både sort og hvid, og de er perfekte at stryge på dine sømme før syning. Det giver bare så meget flottere resultater og du slipper for at dine sømme flaner. De tager lidt tid at stryge i, men hvad betyder 10 minutter når resultaterne bliver så meget finere.

Lommerne er kæmpestore og giver anledning til tingfinder ture på stranden med hunden – men det må blive en anden dag! Eneste forandring vi har lavet, er at stikke den store lomme på midten, da jeg synes den gabte for meget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi startede med at sy vores TOKYO udgave op i en smuk, smuk møbel metervarer fra Kvadrat. Den er af bomuld med lidt polyester. Er i en smuk blå / beige changerende farvekombination og i en kvalitet der egner sig super til en lille let kimono jakke … jeg er flytte ind i den med det vuns, og jeg fornemmer den bliver min big time favorit. Stoffet er SÅ smukt, at jeg overvejer en nederdel med lidt fylde og store lommer i – men det må blive en anden gang. Og så er der syet op i en denim … med flotte japanske undertoner, da den har de røde ægkanter. Altså ægkanter med værdi. Jeg ved desværre ikke så meget om dem, men er der andre der sidder derude med viden om de smukke denim / cowboy kvaliteter så smid endelig en kommentar. Vi har søgt at bevare så meget som muligt at de fine denim ægkanter og vores jakke er blevet så vellykket.

Sidst har vi har syet i en cotton lawn, silkeblød fin langtrådet let bomuld i sort / offwhite mønstret. Den bliver fantastisk på de varme sommerdage. Let og lækker over solbrunet varm sommerhud, går det som det plejer så er jeg ekspert i sommerhud der har fået lidt for meget, så måske man skulle overveje en kjole i det stof også, eller mere solcreme!

 

Sæt i gang – mønstret kan bestilles nu. Men lander før her i næste uge.

 

 

Tak fordi du læser med

Rikke Jønsson

Velkommen.

Jeg er Rikke, og indehaver af Stofdepotet.dk. Verdensmester i gode ideer og rod på skrivebordet. Har ofte alt for mange bolde i luften, og er heldigvis omgivet af dejlige mennesker som griber de fleste. Jeg er super blog nybegynder, men nu kaster jeg mig ud i det.

Jeg er fiber entusiast, pjattet med tekstiler og strukturer. Og det helst i naturlige materialer. Jeg elsker at strikke, er bedst i den begyndende fase, og har derfor ofte alt for mange projekter igang…

Og så er jeg italiensfarer om en hals, jeg er vild med det bestøvlede land og især deres vine.

Vigtigst af alt, så er jeg mor til 2 store skønne unger, hundeejer og godt gift med Hr. Olsen igennem mere end 25 gode år.Tak fordi du læser med.

Rikke Jønsson

Abonner på bloggen

Instagram

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *